Esztétikus fogtömés


A VIPMedical partnerei a legmodernebb fogászati technikákat ötvözzük a legkiválóbb fogtechnikai anyagokkal, hogy olyan tömések készüljenek, amelyek nemcsak kifogástalan esztétikummal bírnak, de funkciójukban is kiválóak, ezzel évekre biztosítva az esztétikum és funkció harmóniáját.
A modern kompozíciós fogtömések anyaga műgyanta és nano méretű üvegszemcsék kombinációja.
A kompozit töméseket használhatjuk szuvas fogak ellátására, vagy régi amalgám tömések cseréje során. A fehér tömések legnagyobb előnye a természetes megjelenés, valamint az amalgám fogtömésekkel ellentétben, nem tartalmaz sem higanyt, sem egyéb toxikus anyagot. Általában egy jól elkészített kompozit tömés élettartama 5-8 év. Klinikánkon a kompozit töméseket kis- és közepes méretű üregek ellátásánál javasoljuk. Nagyobb üregek esetén jobb megoldásnak tartjuk inlay vagy onlay használatát.


Betét, inlay/onlay


A betétek vagy szakszóval inlay és onlay a fogra vagy fogba pontosan illeszkedő, fogtechnikus által készített nagy tömések. Alkalmazásuk akkor javasolt, ha túl nagy üreget kell befednünk, és nem maradt elég foganyag ahhoz, hogy ezt egy kompozit töméssel meg tudjuk oldani. Ha maradt elég foganyag, akkor készíthetünk betétet, elkerülve ezek korona alkalmazását, ami még több fogszövet elvesztésével járna.
A betétek elkészítése két látogatást igényel. Első alkalommal eltávolítjuk a szuvas részt, vagy a régi tömést, és kialakítunk egy speciális formát a betét (inlay, onlay) számára. Ezután veszünk lenyomatot, melyet elküldünk a fogtechnikusnak. A betét elkészültéig mindig kerül ideiglenes betét az üregbe. A második ülésre kb. 5 munkanap múlva kerül sor, amikor is a technikus által készített gyönyörű, természetes hatású betétet a fogba beragasztjuk. A betétek nagy előnye, hogy sokkal tartósabbak, mint a kompozit tömések, élettartamuk nem ritkán a 20 évet is eléri. Míg a tömések meggyengíthetik a fog szerkezetét, az inlay vagy onlay betétek ezzel ellentétben növelhetik is a fogak szilárdságát.

Szerző: KMiklos  2011.10.26. 10:28 Szólj hozzá!

Címkék: fogászat fogtömés

A bejegyzés trackback címe:

https://minosegi-fogaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr133330770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása